AddThis Social Bookmark Button
Pidron säännöt
Palaa kotisivulle
Lataa Pidro Challenge

Pidro korttipelin säännöt

Pidro on neljän pelaajan paripeli. Parit istuvat vastakkain kuten Bridgessä.

Pidro muistuttaa muutenkin hieman Bridgeä koska pelissä on kaksi vaihetta


Muita yhtäläisyyksiä ei ole. Pidro on ainutlaatuinen peli ja tässä pelin säännöt.

Peliä pelataan hiukan eri tavalla eri porukoissa. Tällä sivulla kuvataan sitä versiota mitä pelataan Kokkolassa, jolla akateeminen maailmanmestaruuskisaa ratkaistaan.

Pelin vaiheet

Pidro askel askeleelta:*pelaaja joka pelasi pistekortin 2 saa aina sen pisteen. Kakkosta ei voi ottaa.

Kortit

Pidroa pelataan 52 kortin normaalipakalla ilman jokereita. Pelin erikoispiirteisiin kuuluu että jokaisessa maassa on 14 korttia. Tämä on mahdollista koska vitoset eli "pidrot" samasta väristä (punainen tai musta) kuuluvat kumpaakin maahan. Jos esimerkiksi valittu maa on hertta niin ruutu 5 kuuluu herttaan. Jols valittu maa on risti niin pata 5 on ristiä.

Korttien järjestys korkeimmasta matalimpaan:

A, K, Q, J, 10, 9, 8, 7, 6, "oikea" 5, "väärä" 5, 4, 3, 2

”Oikea” vitonen on siis valittua maata. ”Väärä” vitonen on toinen samaa väriä (musta, punainen) oleva vitonen. Oikea 5 on korkeampi arvojärjestyksessä kuin väärä 5.

Jokaisessa maassa on 14 pistettä, jaettuna seuraavasti:

Tarjoaminen eli huutaminen

Koska maassa on 14 otattavaa pistettä korkein tarjous on myös 14. Minimihuuto on 6 ja jos kaikki passaavat jakaja on tarjottava 6. Huudetaan ainoastaan pistemäärä, maa paljastuu vasta voittavan huudon jälkeen.

Muutama esimerkki siitä miten kannattaa tarjota

Oikea huuto on Pidron avain. Huonoja huutoja ei paikata hyvällä pelillä, ainoastaan säkällä. Varo kuitenkin antamasta liian halpoja pelejä vastustajille.

Huudon pelaaminen

Tarjousten jälkeen voittaja valitsee pelattavan maan. Muut kortit heitetään ja ostetaan uusia kortteja kunnes kaikilla pelaajilla on kuusi korttia. Huudon voittanut aloittaa pelin. Korkein kortti voittaa kaikki tikin pisteet paitsi kakkosen. Tikin voittanut aloittaa seuraavan tikin.

Kun pelaajalla ei ole enää pelata valittua maata omalla vuorollaan hän heittää loput kottinsa näin osoittaen että maa loppui. Hän ei enää osallistu tämän huudon pelaamiseen. Jos pelaajalla on vielä maata jäljellä mutta kenelläkään muulla ei ole, pelaaja saa pitää kaikki näiden jäljelle jääneiden korttien pisteet. Kukaan vastustaja ei voi niitä ottaa ilman pelattavia kortteja.

Muutama pelivinkki

Huudon voittanut pari

Puolustava pari

Kuka voittaa

Parit keräävät pisteitä ja pisteet ynnätään edelliseen saldoon. Jos huutanut joukkue onnistuu keräämään vähintään huudon verran pisteitä, pari saa ne pitää. Muuten mennään pakkaselle huudon verran. Puolustava joukkue saa aina pitää keräämänsä pisteet.

Joukkue, joka ensin kerää 62 pistettä voittaa. Jos molemmat joukkueet saavuttavat 62 pistettä saman kierroksen aikana voittaa se pari, joka voitti sen kierroksen huudon.

Takaisin
Lataa Pidro Challenge